donderdag 17 februari 2011

De aanleiding

Omtrent de aanleiding tot het instellen eener vervolging tegen Mevrouw Bulkley en het arresteeren, volgens de Zutph. Ct. — werd aan de Arnh. Ct. het volgende verhaald, wat het blad echter slechts onder reserve mededeelt.
Een tweetal Duitschers zouden hebben gezegd, dat zij van den Heer Hoek de opdracht hadden ontvangen, om Mevrouw Bulkley om het leven, te brengen.
De politie der stad, waar die Duitschers zich bevonden, zou daarop naar de politie te Freiburg, waar de Heer Hoek verblijf houdt, hebben getelegrapheerd, om tegenover hem de noodige maatregelen te nemen.
Te Freiburg echter, waar men op de hoogte van het vroegere gebeurde was, moet men teruggeseind hebben dat men wèl deed met de twee Duitschers te arresteeren, en deze zouden daarop hebben bekend, dat zij eerst van Mevrouw B. een som van 30,000 Mark hadden ontvangen, om den Heer Hoek te vermoorden, maar later, toen zij bezwaar maakten die opdracht te vervullen, zich op haar verlangen hadden verbonden te zeggen, dat de Heer Hoek hen had omgekocht om Mevrouw Bulkley het leven te benemen.
"Wat er waar ia in de beweringen der Duitschers, zal de rechter uitmaken.