zondag 16 januari 2011

Adres

De Tweede Kamer heeft heden de inlichting der Regeering op het adres van Mevr. Bulkley (zie 3e blad) aangenomen voor kennisgeving, daar deze zaak van zelf bij Hoofdstuk Justitie ter sprake zal komen.
1/12/1886

Bij de Tweede Kamer is heden het rapport der commissie voor het analytisch verslag ingediend. Het zal uitsluitend voor de leden worden gedrukt en later aan de orde gesteld.

Het algemeen debat over Hoofdstuk Justitie is daarna voortgezet. De Heer Van Osenbruggen bestreed de circulaire betreffende de toepassing van het stelsel van water en brood.

De heeren De Meijier en Van dei- Kaay drongen aan op verzachting van de bepalingen vau het Kon. besluit, betreflende de toepassing van straf in gevangenissen.

De Heer De Ranitz bestreed de circulaire omtrent het ingaan van gevangenisstraf.

De Heer Hartogh drong aan op vereenvoudiging van het procesrecht, speciaal op invoering van het appèl voor zaken tusschen ƒ 200 en ƒ 400. Voorts, onder afkeuring van bet adres der Wed. Bulkley en bet niet houden harer belofte, kwam hij op tegen het verleenen iv de laatste tijdeu .van gratie als gunst. Voorwaardelijk gratie benadeelde bovendien bet prestige van het gezag.
3/12/2010